Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Plezalni tabor PD Ljutomer na Vranskem

V soboto, 24. junija 2017 smo se plezalci PD Ljutomer odpravili na tri dnevni plezalni tabor. Udeležilo se ga je devet plezalcev plezalne sekcije PD Ljutomer pod vodstvom plezalnih vaditeljev Jošta Slaviča, Saše Žumana in Blaža Karbe. Skozi vse tri dni so plezalci spoznavali plezanje po različnih naravnih stenah, umetni steni v športni dvorani Vransko, ter se učili novih veščin na področju plezanja, kolektivnega sodelovanja in iger.

Plezalni dan se je začel v sobotnih jutranjih urah pred hostlom Golobček Vransko, kjer smo otroke pričakali vaditelji plezanja. Napotili smo se proti Čreti, plezališču v naravni skali, kjer smo prvi dan prebili večino časa. Plezali smo različne smeri vse od najlažjih smeri z oceno 3 do ocene 6a, 6b. Za večino mlajših plezalcev je bila to prva izkušnja z naravno steno, zato so bili začetki za nekatere težki. Z vsako novo preplezano smerjo pa je težavnost in strah upadal in proti koncu prvega dne so imeli prav vsi preplezanih najmanj 6 plezalnih smeri. Utrujenost je naraščala, zato smo se okoli 15. ure odpravili proti hostlu. Sledilo je nekaj prostega časa namenjenega oddihu in kosilu. Po 16. uri pa smo čas namenili za igre na zunanjem igrišču Vransko, kot so dodgeball, med dvema ognjema, hoja po vrvi in drugim zabavnim igram. Proti 19. uri smo se odpravili na piknik ob Šmartinskem jezeru, kjer smo se okrepčali z dobrotami žara. Sledila je vožnja do hostla, pogovor o preteklem dnevu in počitek.

V nedeljo smo pričakovali padavine okoli 13. ure, zato smo morali izkoristiti jutro, da smo lahko plezali v naravni steni. Vstali smo ob 7.00 uri, opravili zajtrk in se odpravili proti plezališču Čreta. Jutro je bilo ravno pravšnje za plezanje. Do 11. ure smo preplezali, kar nekaj novih smeri, bodisi ponovili nekatere iz sobotnega dneva. Sledila je delitev plezalcev, kjer so se nekateri napotili do naslednjega plezalnega sektorja in poskušali tudi tam preplezati kakšno novo smer. Kmalu proti 12. uri pa nas je že dohitela nevihta, zato smo se morali umakniti v bližnjo hiško, nekateri pa so nevihto spremljali kar pod previsno skalco. Čeprav smo bili bolj ali manj premočeni, smo hitro pobrali stvari in se odpravili proti avtomobilom, medtem pa je pogovor ves čas tekel o nevihti, ki nas je presenetila. Namreč okusiti nevihto višje v hribih je bila prav tako posebna izkušnja za večino plezalcev. Sledil je zaslužen počitek in kosilo, za tem pa priprava na plezanje na umetni steni v Vranskem. Ob 15.30 uri smo obiskali športno dvorano Vransko in opravili dve urno plezanje z vmesnimi športnimi igrami. Tudi po tem smo nadaljevali z druženjem ob športnih aktivnostih in pici iz krušne peči. Sledil je spanec za nekatere pa večerni film.

Tudi v ponedeljek se je budilka oglasila okoli 7.00, opravili smo zajtrk in spakirali vse za pot domov. S pomočjo vaditeljev smo prtljago pripeljali ob plezalno steno v Vranskem. Sledilo je plezanje po naravni steni v Vranskem, ki so jo plezalci sprejeli z navdušenjem, čeprav je bilo vroče. Spet so preplezali veliko smeri od ocen 4a do ocen 5c in bolj kot se je bližal prihod staršev, bolj so se nekateri trudili. Veliko jih je ob prihodu staršev želelo pokazati, kaj so se naučili in verjamem, da so bili starši prav tako navdušeni. Kajti gledati svojega otroka na višini do 20m višine kako pleza ni mačji kašelj. Do 12. ure smo s plezanjem zaključili s tem pa tudi s taborom, ki smo ga v PD Ljutomer organizirali prvič in upajmo, da ne tudi zadnjič.

Jošt Slavič

Nekaj foto utrinkov je spodaj. Še veliko več fotografij pa je v poglavju “FOTOGALERIJE”. Do nje si lahko pomagate s to bližnjico.